de nerd

inspiratie

Wat een woord! Maar het kwam vanmiddag eigenlijk spontaan opzetten. Inspiratie voor een nieuwe website van de Ankersmit-familie wel te verstaan.

Zoals je misschien wel weet heb ik meerdere websites gemaakt; omdat ik het leuk vond of omdat me dat gevraagd werd.

Soms maak ik websites die na korte tijd weer van internet verdwijnen. Beetje zonde van de moeite zal je wel denken, maar zo beleef ik dat niet. Het maken van de sites, van het design, is niet echt veel werk. Mede-websitebouwers weten dat de inhoud invullen en bijhouden het meeste werk is.

Voor een bepaalde website kan ik soms zomaar ineens inspiratie voor verandering krijgen. Dan heb ik niet alleen zin om de site te veranderen, maar weet ik ook gelijk hoe hij er ongeveer uit moet komen te zien.

Hoe dat tot stand komt? Door voorbeelden, maar met name door het onderwerp van een site. Een design van een website moet namelijk vrijwel gelijk duidelijk maken waar de site over gaat, dan is ie goed…

Hoe dan ook, mijn website gaat niet over oliebollen, tenzij je me een oliebol vindt, dan is de foto wel pakkend. Ik zal de foto binnenkort wel aanpassen denk ik… jullie zien het dan wel weer.