uit en thuis

bou- en wenningtafersjoch

Twee dagen heb ik er nu gezeten, op bouw- en woningtoezicht bij de gemeente Tietsjerksteradeel… Oh nee, stom van me, het is “bou- en wenningtafersjoch” bij de gemeente Tytsjerksteradiel!

Mijn eerste detacheringsbaantje bij een gemeente die nog Frieser is dan ik zelf, ja het kan! Hoewel “bou- en wenningtafersjoch” niet echt mijn vakgebied is, is het me tot nu toe goed bevallen.

Gister moest ik wennen aan de nieuwe koppen en namen, maar vandaag kon ik gelukkig al aardig mijn weg vinden. Al weet ik lang niet wie wat precies doet, maar dat hoeven ze ook niet van me te verwachten vind ik.

Mijn eerste taken bestonden uit de actualisatie van de bouwverordening, het opstellen van brieven, het opstellen van een reactie op ingekomen zienswijzen en dat soort dingen. Niet moeilijk, maar wel een ontslasting van Johan, mijn coördinator.

De eerste week bij Tytsjerksteradiel is alweer voorbij… nog 11 (x 2 dagen) te gaan. Voor de andere dagen in de week heb ik nog geen detacheringswerk, morgen dus vrij… en achter het nieuwe contract aan. Tot gauw!