uit en thuis

in de vingers snijden

Soms zijn mensen niet handig bezig, zoals bijvoorbeeld de Rabobankploeg vanavond…

Terwijl ik bij mijn ouders relaxed klaar zit voor de Avondetappe, vertelt Mart Smeets ons doodleuk dat Rasmussen uit de Tour is gehaald… “waaaaaat?!” is mijn zwaar verbaasde, maar oprecht gemeende, reactie. Dat kan toch niet, zomaar de gele trui uit de Tour halen? Zelfs mijn moeder is verbaasd.
Maar het is echt waar, Rasmussen is ontslagen bij Rabobank en uit de Tour gehaald. Vanwege leugens over zijn “where-abouts” in het voorseizoen.

Het zal wel een goede reden zijn, maar ik denk dat Rabobank zich enorm in de vingers snijdt met deze actie.
Niet alleen hadden ze een hele goede kans om voor het eerst de gele trui binnen te halen in Parijs, maar de moraal van het team leek (daardoor) ook erg goed. Volgens mij haal je, met het ontslag van Rasmussen, de moraal weg uit het team, want voor wie moeten de mannen nu gaan fietsen? Als ze nog zin hebben om zich in te zetten trouwens… Het lijkt drastisch, maar misschien is het inderdaad beter om de hele ploeg maar uit de Tour te halen, net als Astana…

Trouwens, ik heb me gister echt in de vinger gesneden… ook best pijnlijk 😉