uit en thuis

kort maar prachtig

Kort, dat was mijn vakantie in Zwitserland zeker! Vooral omdat ik vorige week donderdag 2 augustus heen reisde en afgelopen donderdag al weer terug. Maar in die korte periode heb ik behoorlijk wat kunnen doen en zien…

02-08: De heenreis ging vlot, vooral door Nederland en Duitsland. Vanaf kwart voor 5 (’s ochtends) reed ik met een leuk gangetje naar het zuiden, om half 3 was ik op de plaats van bestemming; Kandersteg. Het regende er, maar tegen de avond werd het iets droger.

03-08: Vanwege de regen hebben we (mijn ouders en ik) besloten om de volgende dag naar de hoofdstad Bern te gaan. Zo gezegd zo gedaan en we hebben op vrijdagmiddag een stadswandeling in de stad gedaan. Het meest verrassend vond ik dat het stratenpatroon en de architectuur van de (late) Middeleeuwen nog zo ontzettend goed bewaard is gebleven… maar ja, Zwitserland was tijdens de beide wereldoorlogen dan ook neutraal.

04-08: In Bern was het weer al goed, maar ook voor de volgende dag waren de voorspellingen goed. We hadden al in gedachten om naar de Grosse Aletschgletsjer te gaan, dus met de auto op de trein bij Kandersteg. Wat ontzettend indrukwekkend groot is die gletsjer… bovendien kun je in de bergen er omheen prachtig wandelen.

05-08: En er diende zich weer een mooie dag aan, ditmaal gingen we naar het eind van het Kandertal om met een kabelbaan bij Sunnbuël uit te komen. De wandeling leidde ons naar de Gemmipass (2300m +NAP), vanwaar we een uitstekend uitzicht hadden over de Walliser Alpen. Op de terugreis kwamen we een stel echte bergklimmers tegen, die in 2 dagen van en naar een hut waren gelopen en geklommen… die hut ligt op 3700m +NAP, ietsje hoger dan waar wij die dag waren geweest!

06-08: Ik had de racefiets mee en zou fietsen, ditmaal vanuit Interlaken rond de Brienzersee, omdat ik 2 jaar geleden de Thunersee al had gedaan. Het fietstochtje eindigde na 13km, omdat ik de achterband lek reed. Ook het reservebandje bleek na verwisselen een (of meerdere) gaatjes te hebben en het ontbrak me aan goed plakkerspul. Uiteindelijk was ik – na 1,5 uur wachten voor en 1 uur varen met de boot – om kwart voor 6 terug in Interlaken. Wel even flink balen.

07-08: En toen begon het weer te regenen. Wij hebben de dag besteed met een bezoek aan (het slot van) de stad Thun. In het slot was o.a. – heel toepasselijk – een tentoonstelling over de overstromingen van 2 jaar geleden, toen wij net op tijd weg zijn gegaan om niet vast te komen zitten in ons dal. Erg relaxed dagje. ’s Avonds kwam mijn broertje met de trein aan in Frutigen.

08-08: Ik zou deze dag al naar huis, maar heb besloten nog een dagje aan mijn vakantie te plakken. Het regende en met zijn vieren zijn we naar de Aareschlucht en Giessenbachfälle bij Meiringen geweest. ’s Avonds was het koud en regenachtig, er was zelfs verse sneeuw gevallen op ongeveer 2000m +NAP!!! Daarnaast was er ook al weer sprake van overstromingen in de lagere delen van het dorp, de brandweer was paraat.

09-08: Weer naar huis. Aanvankelijk zou ik alleen, maar vanwege de regen, de overstromingen en de kou besloten mijn ouders dat zij ook mee gingen naar Nederland. Ondanks alle files – waarom rijden Duitsers voor de gein zomaar ineens heel langzaam? – waren we toch om 11 uur ’s avonds weer in IJlst. Na het uitpakken van de auto’s heb ik besloten om er maar te blijven slapen… heerlijk!

En nu is het al weer voorbij, het was kort maar prachtig!

Voor meer foto’s, klik HIER!!!