uit en thuis

kleine schade?!

Afgelopen zaterdag ben ik aangereden door een oudere man, die mij voor de rotonde bij de kruising Noorderhogeweg – Nijtap over het hoofd had gezien. Het gevolg was dat mijn Mazda een deuk van een centimeter of 20 had in de wielkas van het linkerachterwiel. De man in kwestie had alleen wat lakschade, voor de rest was er gelukkig niks aan de hand.

Hoe dan ook, we hebben de schadeformulieren ingevuld, ik ben naar mijn Mazda-garage gereden en heb een afspraak gemaakt voor een taxatierapport. Goede reden om gelijk ook de winterbanden om de auto te laten zetten (zou toch al deze week).

Vandaag was de auto bij de garage en na een korte blik van een medewerker bleek al vrij snel dat de kleine schade misschien toch wel groot kon zijn. Het hangt af van de manier waarop de deuk uitgedeukt wordt en of de lak schade krijgt. Mr. Mazda vertelde me:
“Drie uurtjes werk, spuiten…. dat wordt denk ik ongeveer ā‚¬1000.”
Probeer dan maar eens niet te schrikken!

Schijn bedriegt, zelfs een (op het oog) kleine schade kan erg duur uitvallen! Gelukkig was het niet mijn schuld…. dit keer šŸ˜‰