fietserd

koud kunstje?

Vanmiddag heb ik bijna 2 uur vrij genomen en om iets over drie zat ik op de racefiets. Mijn eerste fietstocht van dit jaar zou beginnen, het was droog en ik had er best zin in.

Omdat ik een poos niet op de racefiets had gezeten moest het even wennen… heel even maar, al snel voelde het weer vertrouwd. De benen hadden wel iets meer moeite, eenmaal mijn woonplaats uit ging ik tegen de wind in. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik altijd even moet wennen, wat dat betreft ben ik net een diesel.

Onderweg naar het zuidwesten viel mijn oog op het bord “stem Opsterlands belang lijst 2”. Nou ja, er op vallen… het knalgeel van het bord kwam eerlijk gezegd schreeuwend in mijn blikveld, ik kon er niet omheen.

Even later fietste ik langs de plek waar ik wandelde toen ik te horen kreeg dat ik bij Buro Vijn was aangenomen. De herinnering van de blijdschap, ik heb letterlijk een gat in de lucht gesprongen, kwam weer bij me naar boven.

Ondertussen begonnen mijn benen wat vervelend te voelen en ik moest een tandje terug doen. Bij Haskerdijken was het keerpunt, hier kreeg ik de wind in de rug en ging de snelheid omhoog. Met een lekker gangetje suisde ik naar Aldeboarn en De Veenhoop. Ik had gehoopt op nog meer wind in de rug, maar dat viel tegen, dus ging het tempo ietsjes naar beneden.

Na 2 uur en 17 minuten en 54 kilometer te hebben gefietst was ik weer thuis. Een goede eerste training, maar ik was blij dat ik er was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *