een visie

ik heb het niet

Het is zaterdag 19 juni iets over half 2 als ik over straat fiets. Verhip, wat is het stil op straat, het is toch zaterdag? Bovendien is het weer behoorlijk goed, hoewel anders voorspeld, en over het algemeen is het dan in het centrum toch wel aardig druk. Ik stap de Hema binnen en dan weet ik wat er aan de hand is. Door de hele winkel schalt namelijk een slecht verstaanbare Jack van Gelder… Nederland voetbalt tegen Japan.

Op de terugweg naar huis valt het me op dat sommige mensen inderdaad de Nederlandse / Friese vlag uit hebben hangen. En natuurlijk wapperen de kleine oranje vlaggetjes op menige plaats. Mensen uitgedost in oranje kleding komen uit de kroegen, de sfeer is rustig. Zou Nederland verloren hebben? Thuisgekomen toch even de tv aanzetten, Nederland heeft met 1-0 gewonnen.

Eigenlijk interesseert het voetbal me voor geen meter, ik heb bij voetbal niet last van Oranjemanie. Maar te weten dat Nederland heeft gewonnen geeft best wel een beetje een trots gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *