een visie

niet te veel douchen!

Het is heel tegenstrijdig. Aan de ene kant lokt het warme weer uit tot meer “tuinwateren” en meer douchen. Aan de andere kant waarschuwt het Wetterskip om te gaan matigen met het gebruik van kraanwater, omdat er anders een watertekort ontstaat.

Er zijn mensen die meer dan één keer douchen per dag en die nonstop hun tuin beregenen. Daar zouden ‘gewone’ watergebruikers als ik dan de dupe van moeten worden?! Dat dacht ik niet!

Natuurlijk let ik op mijn watergebruik, door nog wat korter te douchen dan ik al doe en iets minder water op de tuin te gooien. Daarnaast ben ik al zuinig en draaien mijn vaatwas- en wasmachine om die reden niet zo vaak. Maar ik kan toch niet mezelf en de tuin ook nog eens gaan verwaarlozen?!

Hoe dan ook, ik ga kijken wat ik verder aan waterverbruik kan bezuinigen. Als iedereen wat minder vaak en minder lang doucht komen we volgens mij al een heel eind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *