uit en thuis

cocktail

Soms is het goed om niet blind op de mening van 1 arts te vertrouwen. Het maakt dan niet uit of het gaat om een huisarts, een dierenarts, of een ander soort arts.

Gister heb ik voor Smokey een onderzoek aangevraagd bij een andere dierenarts dat mijn eigen. Voor vanmiddag stond een tweede onderzoek gepland.

De uitkomst van het onderzoek was aan de ene kant goed, maar aan de andere kant best schokkend. Goed omdat ik eindelijk weet wat de kat echt mankeert. Schokkend omdat het ernstiger is dan eerst leek.

Smokey heeft twee gebroken tenen, de ontsteking is ook nog niet over. Daarnaast heeft ze een pijnlijke blaas op de tong, waardoor ze moeilijk eet.

Maar het kan allemaal overgaan, gelukkig. De kat krijgt daarvoor dagelijks twee keer pijnstiller en 1 keer antibiotica. De antibiotica die haar vorige week geinjecteerd is werkt ondertussen ook gewoon door.

En tot slot moet ik Smokey handmatig voeden, ook met een spuit. Deze voeding moet haar weer aansporen om zelf meer te eten. vanavond heeft de medicijnencocktail goed gewerkt; Smokey heeft zelf weer brokken gegeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *