uit en thuis

verademing

Nederland ging vorige week gebukt onder heel warm weer, het zat tegen het tropische aan. Eerlijk gezegd is dat niet mijn weer, ik heb liever maximaal 25 graden Celsius, maar over het algemeen lukt het me aardig rustig te blijven onder de warme omstandigheden.

En eerlijk gezegd was ik afgelopen zaterdag erg blij dat het niet kouder was, want we zijn wezen wadlopen. Na een poosje wachten in de schaduw stapten we om een uur of 2 in het slik van het wad bij Wierum. De tocht bracht ons naar het huisje op de Engelsmanplaat en weer terug. Toen we tijdens de terugweg moesten wachten doken de gidsen het water in. Ik liet de kans niet onbenut en ging ook zwemmen. We droogden tijdens de terugtocht niet echt meer op, we moesten weer waden. Maar het maakte niet uit, het water bracht de broodnodige verkoeling.

Zondag zou ik met een stel meiden op de Utrechtse Heuvelrug meedoen aan de Tour over de Heuvelrug en daar keek ik wel wat tegenop. Het was er warm, een dikke 29 graden Celsius. Tijdens de pauze in Rhenen vloog de warmte me wat aan, zonder wind was het zelfs in de schaduw niet lekker meer. We stapten weer op de fiets en op de terugweg stopten we nog voor een verfrissend ijsje. Aangekomen bij het eindpunt begon het te hozen, de temperatuur zakte ongeveer 10 graden.

Gelukkig bleef de temperatuur gister en vandaag in het noorden steken op zo een 21 – 23 graden Celsius; wat een verademing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *