een visie

Als een… euh… trekker

Ik kijk uit het raam en zie hem staan; een sportief figuur waar de kracht vanaf straalt. Ik kan nog steeds erg genieten van de aanblik van mijn auto. Of dacht je dat het over iets anders ging?

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, is het gezegde. Ook voor mijn auto is dat het geval. De auto moest namelijk weer eens voor de APK, een echte melkkoe.

Er zit echter ook een voordeel aan; ik krijg telkens verschillende Mazda’s mee en kan zo heel wat modellen proberen. Vandaag was het een gloedjenieuwe Mazda 3 sedan (luxe uitvoering).

Het is typisch hoe snel je went aan zo een nieuwe auto. Het stuurt soepel, is mega stil en – een keer op gang – rijdt soepel.

Toen ik vanavond mijn auto weer ophaalde voelde mijn 6 als een tractor… logge pedalen, een zwaar stuur en overal geluidjes. Maar toch ben ik vreselijk blij met de 6, want hij trekt de 3 die ik vandaag reed er wel uit bij het optrekken. Een krachtige trekker, die ook nog eens pittig is met zijn 120 pk.