fietserd

saunataferelen

Het is warm in het appartement, de thermometer geeft een temperatuur aan van 25 graden. Boven ruikt het een beetje naar strijkijzer, de damp staat op de ramen. De reden is dat de fietskleding moet drogen, we hebben een nat tochtje achter de rug.

De tocht begon in Noorbeek en leidde eerst naar Camerig. Een stevige klim, even echt warm worden. Na een kort verhaaltje van K.R. over de trainingen die hij vanaf Vijlen hield, begon de beklimming van Vijlerbos. Deze klimmetjes waren nog goed te doen.

Maar toen begon het, eerst de Eijserbosweg. Tjongejonge, een gemene klim vooral in de staart! Daarna de Fromberg, even opwarmen voor de naarste klim van vandaag; de Keutenberg. Toen ik fietsend bovenkwam, moest ik echt even een vreugdesgil doen. Ik heb twee keer in de Amstelgoldrace af moeten stappen, maar nu dus niet! Jahooooeeee!

Omdat we net daarvoor een lekke band hadden en het nog steeds regende, waren we flink afgekoeld. De afdaling naar Valkenburg en de laatste klim hielpen daar niet echt bij. De laatste echte klim van de dag was de Cauberg. Nog even lastig met de koude spieren, maar ook die gehaald.

Verkleumd kwamen we aan. Douchen, kleding op de verwarming en opstoken. Nu is het dus warm, maar wat zitten we lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *