ongezouten

genoeg geweest!

Een leuk bijbaantje was het wel, tijdens mijn studie. Ook al betekende het dat ik iedere zaterdagochtend vroeg door weer en wind op een oude fiets naar Sneek moest. Ik was zaterdagbesteller bij (toen nog) TPG Post.

Voor mij was het een leuke bijbaan: (1) lekker op de fiets, (2) gezellige mensen om me heen en (3) ik leerde Sneek goed kennen. TPG is voor mij altijd een goede werkgever geweest, toen ik ontslag nam wilden ze me ook wel terug hebben.

Maar volgens mij is het na de crisis niet beter gegaan met het bedrijf. De hoge bazen van TNT moeten veel verdienen, meer kaartjes gaan digitaal en er is sprake van een crisis… Tja, dan moet ook een bedrijf als TNT ergens bezuinigen. Het zure is dan dat de gewone medewerkers het moeten bezuren. De gewone medewerkers pikken dat niet langer, natuurlijk niet, zou ik ook niet doen. Ze hebben besloten te gaan staken. Oké, kan ik me indenken, kan helpen.

We hebben enkele stakingsdagen meegemaakt, maar het lijkt niet te helpen. Maar in plaats van dat de vakbonden daar van leren krijgen we aanstaande dagen weer stakingen.

Ik heb schoon genoeg van die stakingen, laat ze gewoon weer aan het werk gaan! TNT, mind my words, maar jullie hebben jezelf alleen maar te pakken! Bedrijven stappen nu al over naar andere postbezorgers en de sympathie van particulieren voor jullie acties daalt. Je maakt je bedrijf hierdoor steeds minder geliefd.

Het is verhipte jammer dat TNT een soort van monopoliepositie heeft op het gebied van postbezorging voor particulieren. Als dat niet zo was geweest had ik mijn kerstkaarten ook via een andere postbezorger laten rondbrengen!

One thought on “genoeg geweest!

  1. Helemaal mee eens Foekje, maar de postbodes hebben helemaal niets te verliezen,ze krijgen toch een schop onder hun kont.
    En hoe het dan verder met het bedrijf gaat zal hun een zorg zijn.Dat kan ik me ook wel voorstellen,ik als deeltijdwerker mag blijfen,maar ook weer naar hun eisen, waarschijnlijk als postbezorger met minder loon.En dat voeld ook beroerd hoor als je na 12 jaar met het zelfde werk veel minder gaat verdienen.
    En daar staken wij onderandere voor., snap best dat daar kritiek op is door klanten.Maar ik moet zeggen dat ik gister op straat door niemand raar ben bejegend daar voor.
    Ik hoop en vele met mij dat dit de laatste stakings dag is.
    Fijne dag verder Ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *