uit en thuis

wind door de haren, rust in het hoofd

Voor me ligt het grote water van de Waddenzee. Langzaam wordt het vloed, het water staat al weer behoorlijk hoog. In de verte, het doet zijn naam vandaag eer aan, ligt Schiermonnikoog. Alleen de witte vuurtoren is goed te zien.

Ik zit op de dijk bij Paesens-Moddergat en het is druk om me heen. Veel mensen komen en gaan, een rustig geroezemoes klinkt op. Her en der liggen mensen op de dijk; uit de wind en in de zon is het hier heerlijk. Bekenden komen elkaar tegen, ze ouwehoeren even en gaan dan met een ‘groetjes’ uit elkaar. Het sfeertje is gemoedelijk, het geeft me rust in mijn hoofd.

In de verte gaat de veerboot in de richting van Schier, ik had er best op willen zitten; weg van alles, helemaal alleen een paar dagen op een Waddeneiland. Helaas kan het niet, de verplichtingen van het werk wachten. Bovendien wordt het weer morgen ook weer wat minder. Des te meer reden om vandaag nog even volop te genieten!