uit en thuis

Klaas Vaak Niet

Het is meivakantie en het is daarom rustig op de weg. Eerlijk gezegd valt het me eigenlijk nog tegen; er zijn toch meer mensen onderweg dan ik had verwacht. Ongeacht dat tegenvallertje ben ik wèl met ongeveer 25 minuten op kantoor (normaal 30-35 minuten). Niet vragen hoe, want ik kan me van de heenreis weinig herinneren, zo duf zat ik achter het stuur.

Die dufheid was veroorzaakt door een vol, maar gezellig weekend en vervolgens een nacht vrijwel niet slapen. Helaas voor mij; ik was erg moe, maar Klaas Vaak kwam me niet bezoeken afgelopen nacht. Er zijn van die perioden dat hij gewoon niet langskomt. En dan lukt slapen niet tot een uur of één, ook al lig ik al voor 12-en in bed. Jammer voor mij; Klaas V. heeft me weer overgeslagen.

Maar nu heb ik wat remedies gevonden om dit probleem te verhelpen. Een eerste is ’s avonds decafé drinken. Dan lig je niet meer in bed te stuiteren van het cafeïneoverschot dat je overdag hebt binnen gekregen. Cola is ook geen goed drankje voor de avond, daar ga je ook van stuiteren.

En vergeet de tv! Heb je er één op de slaapkamer; niet aanzetten. Je brein wordt daardoor afgeleid en je blijft te druk in je hoofd. Radio kan wel, maar dan beveel ik een ‘saaie’ zender zoals Skyradio aan; Lovesongs waarbij je in slaap valt… zeker weten.

En tot slot, voor mij altijd de beste methode om slaperig te worden, is het lezen van een boek. Hoe vaak is het me al niet overkomen dat ik midden in de nacht, of zelfs de volgende ochtend, wakker werd met mijn hand tussen een dichtgeklapt boek?! Of, nog ernstiger, met het boek half over mijn hoofd heen…

Vanavond ga ik alle drie methoden proberen, in de hoop dat Klaas V. mij een bezoekje brengt en een goede nachtrust biedt. Moet lukken lijkt me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *