uit en thuis

geen aardbeien dit jaar

Ik kom thuis en loop door de voortuin naar mijn voordeur toe. De plant in de pot naast de voordeur is enigszins droog en ik bedenk me dat ik de planten vanavond echt weer even water moet geven. Dus nadat ik vanavond uit het centrum terug ben komen fietsen pak ik de gieter en ga aan de slag.

De planten voor lijken nog redelijk goed. Er zijn wat spetters gevallen in de afgelopen dagen en de planten in de voortuin hebben die ten volste gebruikt. Bij de planten achter is het slechter gesteld. Hoewel één van de twee rodondendrons vol in de knop zit, is het daar bij gebleven. De rodondendron zit nog vol knop… maar komt niet tot bloei. De plant gooit ter bescherming van zichzelf de knoppen af. De andere rodondendron doet het gelukkig wel goed.

Ook de aardbeien gaan het niet halen. Twee dagen geleden nog groen in het blad en met bloemen, nu volledig uitgedroogd en vrijwel zonder blad. Ik kan er niet meer tegen gieten. De aardbeien zijn het slachtoffer geworden van de extreme droogte van dit jaar. De paar buitjes die over deze hoek van Friesland zijn getrokken, hebben dit helaas niet kunnen tegenhouden.

Wel verhipte jammer trouwens, dat één van die buitjes ons net moest raken tijdens onze fietstocht vanochtend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *