ongezouten

(kom)kommer en kwel(tijd)

We hadden net een oh zo gezellige en lachwekkende aflevering van Ik hou van Holland gezien. Eén van de meest intelligente vragen was: “Hoeveel procent van de Nederlandse mannen vindt zijn vrouw te dik?”. Kortom van het niveau dat-had-ik-altijd-willen-weten. Ach, voor een druilerige zaterdagavond is zo een show (van 2009 trouwens) best een aardigheid. Je kunt er in ieder geval om lachen.

Na afloop van de show zappen we door naar Nederland 1, actualiteiten over de aanslag in Noorwegen. Een autochtone christelijke (rechts)extremistische Noor heeft daar (waarschijnlijk) een bomaanslag gepleegd in Oslo en op een eilandje 85 mensen doodgeschoten. Jawel mensen, dit keer dus geen extremistische Isreäliet, Palestijn, Egyptenaar of Marokaan, maar gewoon een Noor die niet helemaal goed bij zijn politieke verstand was. In het nieuws wordt een link gelegd met ‘Tristan van der Vlis’… pfoe.

En dan: “Amy Winehouse is dood. Ze is gevonden in haar Londense huis. Ze is 27 jaar oud geworden. Ze hield er een rock-en-roll levenstijl op na met veel drank en drugs. Ze vond dat ze zelf wel kon afkicken” zegt de nieuwslezeres en ondertussen schalt de bekende tekst “they try to make me go to rehab, but I said no, no no…” door de speakers. Amy Winehouse hoort nu bij het lugubere rijtje artiesten die op hun 27ste om het leven kwamen, waaronder ook: Kurt Cobain en Jimi Hendrix.

Het nieuws vervolgt met het overlijden van Johnny Hoes, hij werd 94 jaar. Nog meer kommer en kwel.

Hoewel de schoolvakanties in het noorden officieel vandaag zijn begonnen is het niet bepaald komkommertijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *