fietserd

kletterende nattigheid

Dokter Wat-Zon staat voor de groep en leidt een quiz in… of eigenlijk een mysterie. Sherlock Holmes heeft Wat-Zon gevraagd het mysterie van de Izoard op te lossen. Want wat wil nou het feit? Het was zo ontiegelijk nat door de regen en koud door de wind, dat de wielrenners snel in de voertuigen doken en niet voor een interview beschikbaar waren. De fietsen echter wel… en die hebben hun verhaal gedaan!

Ik sta redelijk onvoorbereid voor de groep als Dokter Wat-Zon de quiz in te leiden. Het is de reünie van de beklimming van de Izoard en we besloten het een beetje anders te doen dan de drie jaar hiervoor. De quiz was een succes, de trainer had vrijwel alle fietsen goed geraden. Als bedankje daarvoor en voor alle trainingen uiteraard een aandenken voor hem: een memoryspel, dat ie ons niet meer zou vergeten. De quiz en het memoryspel vielen goed. Een beloning voor ons werk.

Tijdens de film van onze dagen in Frankrijk werden we weer even teruggebracht… naar de spanning of het droog zou worden, de lol om de poncho van R., het schitterende landschap waar we doorheen fietsten, maar vooral naar de regen. De regen die tijdens de klim met bakken uit de hemel viel. En de wind… die bovenop de Col d’Izoard zorgde voor een striemende kou.

Maar vooral werden we herinnerd aan de fantastische tijd die we dit jaar met elkaar hebben gehad; tijdens de trainingen, maar ook in Frankrijk. Ondanks de kletterende regen.