uit en thuis

beetje een plaat voor de kop

En ik maar denken dat het allemaal wel meeviel in Zwitserland. Ja echt, ik dacht dat het niet zo duur was als ze zeiden op het nieuws. Dat het toch niet mogelijk was dat de waarde van de Euro ten opzichte van de Frank niet zo was gekelderd. Of eigenlijk, dat de Frank toch wel mee zou gaan in de neergang.

Maar nee, ik was verschrikkelijk mis!

Betaalde je voor een Euro twee jaar geleden noch 1,55 CHF, dit is nu 1,22 CHF! En dat lijkt niet zo veel, maar reken maar eens uit! Bijvoorbeeld 600 CHF. Dat was in 2009 nog €387, nu is dat €491! Dat is een steiging van dik 26%

Tja, en als je dan een wintersport organiseert in Zwitserland en je hebt geen idee van de waardedaling van de Euro ten opzichte van de Frank, dan schrik je wel van dergelijke verschillen! De vakantie in Crans-Montana is geannuleerd.

We twijfelen nu tussen Oostenrijk en Frankrijk, maar ik heb gewoon echt goede tips nodig. Ikzelf zit liever in een wat groter gebied, dat vind ik belangrijker dan het geld. Een wintersportvakantie is toch wel duur, dat weet je voordat je eraan begint. Maar euh, heeft iemand nog tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *