ongezouten

Eerwraak

Vanavond hang ik op de bank. Eerder keek ik naar de finale De Panne en dommelde ik wat weg. Tjonge, best wel moe dus. Als ik op wil staan voel ik mijn benen, ze barsten niet meer van de energie na de spinning van gister en de fietstocht (of training?) van vanochtend.

Wanneer het programma Pavlov (NL3) afgelopen is zie ik een aankondiging voor 3Doc over eerwraak. Ik besluit te blijven kijken en hoor verbijsterd de verhalen van de slachtoffers aan. Het is zo moeilijk om je voor te stellen dat je familie je zou willen vermoorden, alleen omdat je zogenaamd de eer van de familie hebt geschonden?!

En wat is de eer van de familie? Is het een eer wanneer je op je 11de wordt uitgehuwelijkd aan je neef van 30? Is het een eer als je in India niet mag trouwen met een man uit een andere kaste? Ik vind het ziek deze cultuur.

Denk je dat het niet in Nederland gebeurd? Mis! Helaas zijn de meiden, die slachtoffer zijn van eerwraak, ook in Nederland niet veilig. En we kunnen er niks aan doen, pas als er slachtoffers (lees: doden) vallen kan ingegrepen worden. Hoe ziek zijn we in Nederland?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *