een visie

van de wal in de sloot

Je zou het met al mijn (grote) aankopen van de afgelopen anderhalf jaar niet denken, maar op zich ben ik niet zo van het consumeren. Nee, echt niet! Zie je wel, je bent het niet met me eens. Gelukkig weet ik het zelf beter 😉

Hoe dan ook. Vanavond heb ik weer zo een (grotere) aankoop gedaan, namelijk een nieuwe fotocamera. De aanleiding was niet dat ik ‘gewoon’ een andere wilde. Helaas voor mij bleek mijn Olympus FE340 van 2008 kapot. Ik heb de accu opgeladen, in het toestel gedaan, maar het mocht niet baten. Dan ben ik ook nog zo dat ik de volgende dag weer een keer ga proberen in de hoop dat het euvel spontaan is over gegaan. Maar ook dat hielp dit keer niet.

Dan toch maar eens kijken wat ik met mijn garantie kan doen… Dus gister alle dingen van de camera bij elkaar gezocht en zelfs de aankoopbon (=garantiebewijs) teruggevonden. Vanmiddag bracht ik een bezoekje aan de winkel waar ik de camera had gekocht: de Dixons. Een jongeman achter de balie hielp me vriendelijk van de wal in de sloot.

Garantie? Niet bij de winkel, die was maar één jaar. Garantie van Olympus? Oh mevrouw, wist u dat niet, die zijn failliet! En dan wordt uw camera gezonden naar een andere hersteller. En die rekenen alleen al € 35 om naar de camera te kijken om te zien wat het euvel is. Nee de garantie van Olympus heeft u ook niks aan hoor, die was twee jaar geleden al afgelopen. Wat een shitzooi. Hij raadde me aan om een nieuwe te kopen en loodste me naar hun voorraad. Maar ik had daar geen zin aan en heb hem bedankt voor de moeite.

Dus ik naar de Mediamarkt vanavond, want die hebben zo een grote voorraad. Op internet had ik al een camera gezien die ik wilde hebben en die ook aangeraden werd door ‘kenners’; de Canon IXUS 500 HS. Ik was er dus vrij snel uit. Helaas hielp ook hier een ‘mannetje’ me weer vriendelijk geen steek verder. Toen ik vroeg of ze Micro-SD kaartjes hadden, werd gezegd dat in de camera ook wel een SD kaart kon. Ik verontschuldigde me, zei dat ik het waarschijnlijk dan verkeerd had gelezen.

Woeps, er weer ingetrapt bij de aankoop van een veel te dure SD-kaart. Thuis kwam ik er achter dat ik wel gelijk had en er een micro-SD in moest. Sjitterdesjit; nu wel een camera, maar nog geen foto’s kunnen maken! Wat een flut, nu moet ik morgen weer! Want ik wil uiteraard nog wel even testdraaien dit weekend 🙂

The post is brought to you by lekhonee v0.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *