fietserd

(niks) aan het handje

Ik ben eigenwijs en ga toch links de bocht om, ondanks dat er staat dat het voor doorgaand verkeer afgesloten is. Ik ben als fietser toch niet “doorgaand verkeer”, of wel soms? Een jongen van de wegwerkzaamheden ziet me aankomen en gaat speciaal voor mij het verkeer tegenhouden. Kijk, dat is service! “Bedankt!”, roep ik terwijl ik hem voorbij fiets.

Shit, die weg was wel plakkerig en ik zie op mijn voorband steentjes hangen. Voor het schoonmaken van het bandje tijdens het fietsen hebben wielrenners een techniek. Je legt je platte hand op de band terwijl je fietst en de steentjes vliegen eraf. Dit is trouwens wel draaglijker voor je hand wanneer je fietshandschoentjes draagt. Ook de achterband kun je op die manier schoonmaken, door de platte hand, vlak onder de rem op de achterband te zetten. De achterband is wel zo belangrijk. Op die band leunt je lichaamsgewicht vooral en de kans dat die band lek raakt is daardoor wat groter dan bij je voorband. Dus maakte ik die schoon zoals hiervoor aangegeven.

AU, shitterdeshit, AAAAUUUUU!

Mijn linkerhand zit ter hoogte van pink en ringvinger klem tussen de band en het frame en dat doet echt f***ing veel pijn! De fiets remt af en ik trek mijn hand zo snel ik kan uit zijn benarde positie. Ik check mijn vingers en beweeg ze even. Die zitten er nog aan en ze werken nog, maar de hand is wel erg pijnlijk. Afgestapt? Nee, wielrenners zijn hard, ik fiets ook door.

Tjongejonge, nog maar weer even bewegen, want die hand is wel erg pijnlijk! Ik kan ook niet garanderen dat alles in mijn hand in orde is, want het is dik en blauw bij het begin van mijn ringvinger en middelvinger. Zo nu en dan schieten er pijnscheuten doorheen. De huisarts kan nog een bezoekje van me verwachten als het niet beter wordt.

Buiten dit alles om heb ik trouwens wel vlot en lekker gefietst. Wat dat betreft was er niks aan de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *