uit en thuis

open schrijven @sanderderouwe

Beste Sander

Mijn stem had je hoor, ook al was het een beetje tegen beter weten in. Want we hadden het al voorzien, hè? Het was geen verrassing. Maurice de Hond had het wat dat betreft in zijn peiling wèl goed.

Maar hoe gaat het nu met je? Kun je het allemaal al wat relativeren? Het is natuurlijk allemaal nog geen gelopen zaak, slechts een klein deel van de stemmen is geteld, maar het ziet er toch al niet te best uit.

Het lijkt me goed dat jij en Sybrand en de rest wat aan gaan pappen met Mark en Diederik. Want waar je nog op kunt hopen is dat zij je mee willen nemen in een nieuwe coalitie. Geert met zijn kornuiten staan gelukkig buiten spel, daar hoef jij je ook niet druk om te maken. Mark en Emile gaan ook niet samen regeren. Waar je nog mee te duchten hebt is Alexander, maar kom op hé… jij bent toch betere vrienden met Mark dan hij?

Sander, je stond op nummer drie, maar je was mijn nummer 1. De idealen van je partij spraken me aan, maar jij kreeg mijn stem vanwege je standpunten over mijn provincie; ONZE provincie.

Ik weet dat ik je gulle lach en je kuiltjes in je wangen terug ga zien in de kamer…. Of eigenlijk vanuit mijn woonkamer;  als ik je zie op tv. In de coalitie of de oppositie, dat maakt me eigenlijk niet uit. Sta voor de belangen van je partij, behartig de belangen van Fryslân. En wie weet ben jij over 4 jaar de grote man.

Vanuit Drachten wens ik je het allerbeste Sander. En tot ziens.

Foekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *