uit en thuis

Sushi en zo

Het concept is eenvoudig. Je kunt kiezen voor maximaal vijf gerechten en dat in vier ronden. Je kunt kiezen tussen vlees, vis en vegetarisch. Tuurlijk ga ik in de eerste ronde voor vijf gerechten, dat lukt toch zat? Maar het is meer dag gedacht en in de tweede ronde hou ik het bij drie gerechten. De derde ronde neem ik maar een gerechtje en de vierde ronde sla ik over, want er is nog ijs na! En dat ijs wil ik natuurlijk hebben. Ondertussen zit ik gezellig te kletsen met Y. en K. die vandaag even een dagje langs zijn gekomen.

We zaten in Kyoto in Drachten, een Japans restaurant aan de Stationsweg. Het zat (voor mij) verbazingwekkend vol. We waren vroeg; om half 6 hadden we ons eerste drankje al voor de neus. Onze smaakpapillen werden tot hald 9 geprikkeld door allemaal lekkere gerechten. Vol en nog nagenietend reden we weer naar mijn huis.

Maar niet alleen wij kunnen genieten van lekker eten, ook mijn kat kan er wat van! Al een weekje of twee was ze aan het pielen met haar brokken en at ze maar sporadisch iets. Maar vanavond was dat ineens weer beter. Reden? Vernieuwde brokken, met een vissmaak, in plaats van kip! Net als in het Japanse restaurant krijgt mevrouw graag vis voorgeschoteld. Ook al is het dan in de vorm van droge brokken, in plaats van sushi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *