fietserd

De kale berg

De kale berg. De Mont Ventoux in de Provence van Frankrijk is dat.

Afgelopen maandag hadden we de tweede vergadering met het kernteam voor de wielrenclinic 2013. Tijdens die vergadering hebben we besloten dat de Ventoux de uitdaging wordt voor de deelnemers aan de wielrenclinic volgend jaar.

De kale berg. Zo genoemd omdat de top te vergelijken is met een maanlandschap. Voor diegenen die weten hoe dat eruit ziet.

De bedoeling is om in ieder geval één keer in juni die berg te beklimmen, maar liever nog meerdere keren. Je kunt ‘m namelijk van drie kanten op; vanaf Bedoin (de bekendste en een stijle klim), vanaf Malaucene (ook stijl) en vanaf Sault (een wat vriendelijkere klim). Het programma voor de clinicweek in Frankrijk is nog niet helemaal concreet, maar al wel gevorderd. Voor wie wil kan de Mont Ventoux twee keer worden beklommen.

Maar daarmee is alles nog niet geregeld. Het ‘echte werk’ begint nu! Daarbij hoort bijvoorbeeld de overnachtingsplaats, de reis, maar ook de trainingen! En daarmee ga ik druk aan de slag, in samenspraak met de nodige mensen, waaronder de co-trainer.

De kale berg. Ik heb er eigenlijk nu al zin in, maar zie er ook wel tegenop. Het is best wel een onding en kan iedereen boven komen? Volgend jaar ga ik het zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *