uit en thuis

Mindf*ck

Gisteravond was het zo gezellig dat ik er eigenlijk niet eens aan gedacht heb. Maar toen ik vandaag Twitter en Facebook las, wilde ik voorkomen dat ik berichten van donderdagavond las. Vooral berichten met #widm…

Want gisteravond was de laatste aflevering van Wie is de mol 2013 voordat de finale begon. En ik wilde absoluut niet weten wie de serie had moeten verlaten, voordat ik de aflevering van gister had gezien. Dan is de spanning er toch wat af en dat vind ik jammer.

Wie is de mol neem ik op en vanavond heb ik de tijd om de aflevering te bekijken. Ik let op de deelnemers, maar specifiek op Zarayda. Sinds de aflevering van vorige week is zij mijn mol. In de opdrachten zie ik geen molacties. Zit ik dan toch fout? Ik raak in de war, is Zarayda dan niet de mol? Is het dan Paulien? Of toch Carolien (al een poos mijn nummer 2). Kees is het toch niet? Die is veel te fanatiek… Waaaah, ik word gek, ik zie het niet meer!

En dan de executie… Carolien…. ze kijkt stoïcijns … en krijgt een groen scherm! Milde reactie, vind ik. Is zij het dan? Dan Paulien, die een stuk relaxter lijkt en zelfs glimlacht; groen! Niet geschrokken; wist ze het dan? Is zij de mol? Het gaat alleen nog tussen Zarayda en Kees. Ik kijk gespannen toe; het muziekje klinkt en duurt maar…. te lang en ik knijp mijn ogen toe. Eigenlijk weet ik het al, maar ik wil er niet aan. Ik wil het niet, maar het gebeurt; een rood scherm voor Zarayda.

Het is dus bekend wie er in de finale zitten. En ik weet het niet meer; ik weet niet wie de mol is. Ik twijfel tussen alle drie de kandidaten. Wat is dit programma toch weer een enorme mindfuck… al weer.