even weg

Pieken en dalen (22 aug. 2013)

We gaan even een mooi tochtje doen, lekker rustig aan. De eerste weg die we tegenkomen; gravel! Ha ha ha, dat begint al goed. Terug maar weer, om lekke banden te voorkomen. Dan een licht klimmetje naar het volgende dorp. Oh ja, dit was klimmen! De benen hebben het even moeilijk en ook de longen klagen.

Waar moeten we heen? We kijken op de kaart in het dorpje Glurns (Glorenze) en stippelen een route uit. Eerst even met zijn tweeën op de foto bij de stadspoort en dan verder; op naar het volgende dorpje; Mals. We besluiten zelf een kaart te kopen, om zo in ieder geval niet te vaak en te veel om te rijden. Even de kaart raadplegen en weer verder op de fiets.

ReschenseeDe klimmetjes worden nu steviger, de percentages gaan omhoog naar zo nu en dan 14%. Het is een prachtige route met schitterende uitzichten en we staan dan ook regelmatig stil om foto’s te maken. Het is vakantie, we zijn hier maar kort, dus moeten we volop genieten. Vinden wij.

Dan zijn we bij de Reschensee en een mooie fietsroute brengt ons al klimmend en dalend naar Reschen en verder naar de Reschenpass. Even een broodje. Groot! Veel! Voedzaam! Dus we kunnen door.

Vanaf Reschen nog even klimmen en dan dalen dalen dalen dalen. En een nieuwe maximumsnelheid gehaald; dik 77km/uur in de afdaling vanaf Ultimo. Woehoeeee!

Na bijna 70 km fietsen waren we terug in Prato allo Stelvio. De douche is een beetje een miezerstraaltje, maar oh zo lekker na de fietstocht. Wat een mooie dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *