een visie

Kamikazeacties

Voor het werk ben ik vanavond in Beetsterzwaag om wat foto’s te maken voor de website van mijn werkgever Rho Adviseurs voor leefruimte (http://www.rho.nl). Het was ongeveer half 9 en het begon te schemeren. Een prachtige avond was het wel; een heerlijke temperatuur, een heldere hemel en vrijwel windstil. Het was een mooie avond om te gaan fietsen, alleen wordt het helaas te snel donker en kon ik zelfs een uurtje fietsen niet meer redden. Ik was te laat thuis.

Onderweg op mijn foto-tripje had ik al wel redelijk wat wielrenners gezien, waaronder de jongemannen van WV Kapenga (de nieuwe pakjes zijn echt goed herkenbaar!). Even verderop zag ik een man op een racefiets die een zwaar verzet trapte, maar tegelijkertijd bijna niet vooruit kwam. Ik kon het niet laten om door mijn openstaande raampje naar hem te roepen; “Tandje lichter!”. Ja ja, je kunt me een bemoeial noemen, maar toen ik in de spiegel keek zag ik dat hij omkeek… en ook soepeler draaide dan daarvoor. šŸ™‚

Het was donker in het bos toen ik terugreed naar huis. Vlak voor de tunnel onder de A7 door reed ik een groepje wielrenners achterop. En als ik wat minder goed had uitgekeken was ik er letterlijk op gereden. Het was bijna donker en de achterste wielrenner was volledig in het zwart gehuld. Gelukkig had een van de voorste twee wielrenners een klein lampje op zijn rug, waardoor ik net op tijd gealarmeerd was over het feit dat er fietsers waren. Ik reed de mannen rustig voorbij en riep de achterste man toe dat ie “echt slecht zichtbaar” was. Ik hoop dat hem niks is overkomen.

Toen ik vervolgens in de tunnel onder de A7 reed, was het helemaal stikdonker. Ik zag niks, maar hoorde een lichte gil. Aan mijn linkerkant zag ik een beweging. Ik herkende het niet duidelijk, maar volgens mij was het een meisje op skates dat schijnbaar naar de zijkant van de tunnel was geschoten. “Wat!?!”, schoot door me heen. En: “Oh sh*t… oh sh*t, wat als zij aan mijn kant van de tunnel had gereden?”.

Vervolgens werd ik boos; waarom gooien mensen hun leven op deze manier in de waagschaal? Waarom betrekken ze er op zo een manier andere mensen bij? Hebben ze dan helemaal geen verstand? Denken ze dan helemaal niet na? Het duurde even voordat mijn frustratie weg was. Nu ben ik moe. Het heeft aan me gevreten. Gatver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *