een visie

Maffia in de lage landen

Carmen. Ze is een moeder van drie zoons en een dochter en ze is vrouw van haar man. Ze houdt van hen, maar die liefde moet duur betaald worden. Ze zit diep in de problemen, maar probeert eruit te komen. Voor haar kinderen. Voor haar man.

Carmen. Ze is penoza. Maffia. Nederlandse onderwereld. Ze dealt in drugs. Geld verschijnt en verdwijnt. Waar zij is geweest worden mensen vermoord. Haar kinderen sleurt ze mee. Haar man is medeplichtig.

Carmen is Penoza. Penoza is Carmen, gespeeld door Monic Hendrickx. Een kei van een actrice die Carmen van Walraven neerzet zoals niemand anders dat had kunnen doen.

Tijdens het kijken van Penoza III wordt ik gegrepen door de spanning. Voel ik het verdriet van het mislopen van de relatie tussen moeder en dochter. En vraag ik me telkens af wat de politie en justitie nu wel en niet weten van de familie Van Walraven. Aan het eind van iedere aflevering wil ik de volgende aflevering zien. Wat een keigoede serie hebben ze er van gemaakt. Wow…