uit en thuis

Twee lijnen zijn het bewijs

Op mijn rechterdij staan twee lijnen parallel naast elkaar. Het zijn twee littekens die een stille getuige vormen van afgelopen donderdagavond. De finale van Wie is de mol? 2014.

Met spanning heb ik dit jaar weer gekeken. De spanning werd voor mij vergroot omdat ik vanaf aflevering 6 van dit seizoen mijn mol bepaald had; Susan Visser. Nadat eerst Tygo, Sofie en Jennifer mijn molletjes waren. De eerste twee vielen af als mol vanwege hun fanatisme in het spel. Jennifer viel omdat ze… na jaa, in aflevering 5 letterlijk afviel na een rood scherm.

Ik had geen mol meer in aflevering 6. Oh jee, en nu? Toen kwam de blik in de toekomst! Freek mag antwoord geven op de vraag Wie is de mol? en geeft de naam Susan. Susan schrikt oprecht. Op dat moment hecht ik daar nog niet zo veel waarde aan, maar…. Dan mag Susan haar knop omdraaien om een blik in de toekomst te werpen en alleen bij haar komt het mollogo in beeld. Hé! Dat is gek. En dat is duidelijk!

Ik switchte; vanaf dat moment was Susan mijn mol. Ik dook zo de tunnel, ook wel tunnelvisie genoemd. Doodeng, maar door de gebeurtenissen in de opdrachten die in de volgende afleveringen volgden werd ik in mijn mening gesterkt. Maar zoals gezegd; ik vond het eng om in de tunnel te zitten.

Oh ja, de twee lijnen op mijn rechterdij…

Afgelopen donderdag was de ontknoping van De Mol. Art meldde Freek dat hij niet de mol was… en ook niet de winnaar. Ik was in de war, was even de kluts kwijt; hoe zat het ook al weer? Sofie stemde op Susan, Susan op Sofie (volgens eigen zeggen) en Freek zat ook op Sofie. Wacht… dan….

Op dat moment stapte Susan naar voren als antwoord op DE vraag. Ik juichte; yes! Ik had gelijk gehad! Op datzelfde moment schrok Smokey – die op mijn schoot had liggen slapen – en zette ze zich vol af met haar poot in mijn rechterdij. Au! Twee krassen waren het gevolg.

 

ps. Wanneer je de uitslag van WIDM 2014 kent, is het volgende filmpje ineens heel interessant!