fietserd

Weer wakker

Het is droog. Echt droog, niet alleen droog tussen de buien door dus. En op het moment dat ik denk ‘yes, het gaat door’, komt er een app van de trainer met de vraag of we het door zullen laten gaan. Uh, ja dus, geen twijfel bij mij. Natuurlijk, het waait een halve storm, maar in de bossen zit je in de luwte, dus dat kan best.

Ik spring bijna uit bed en schiet in de wielrenkleding. Of eigenlijk de ATB kleding vandaag. De kleding heb ik niet klaar gelegd, maar op een moment dat ik echt zin heb om te fietsen, weet ik feilloos de goede kleding in mijn volgestouwde wielrenkledinglade te vinden. Blauw-blauw it is, ook wel bekend als de ‘Tourmalet-tenue’ onder de ex-wielrenners van The Sportclub.

Een klein ploegje vandaag, we zijn met zijn vieren. Om iets over 10 vertrekken we in westelijke richting. Na.wat ploeterwerk komen we al snel bij de bossen rond Beetsterzwaag aan. Bij een van de eerste stukken valt een nieuwe route mij op. Hé, dat is tof, die ga ik eens proberen als ik alleen ben. Later onderweg zien we een groep mensen druk bezig en het ‘kwartje’ valt; de nieuwe ATB routes!

Een prachtig mooi initiatief, bedacht en getrokken door een stel enthousiaste ATB’ers. In de omgeving van Drachten en Beetsterzwaag worden drie nieuwe routes aangelegd: ‘Want als we het doen, doen we het goed’ zullen de mannen gedacht hebben. Vanuit meerdere start plaatsen is het straks mogelijk om een lus van 20, 40 en 60 kilometer te fietsen. De routes leiden door de bossen, langs de Drait of via Nij Beets en Terwispel.

Wij fietsen verder en na thuiskomst kijk ik op de teller… 43 kilometers erbij. Ik voel me goed, heb lekker gefietst en genoten van het mooie weer. Het was te lang geleden, ook al was het slechts twee weken dat ik op de racer zat en slechts drie weken geleden dat ik op de ATB zat.

Ik heb het gemist en mezelf stellig beloofd dat ik weer meer ga fietsen. Wat met de aanstaande kerstvakantie prachtig kan natuurlijk. Het verslavende gevoel van fietsen is weer wakker geworden vandaag. Ik heb er nu al zin in, nog maar een paar dagen…