fietserd

De laatste racetraining van 2015

De laatste training vandaag.

De laatste wielrentraining voor 2015.

De laatste training voor mijn portfolio voor de NTFU opleiding die ik volg.

Ik ben ook nog zo een emotioneel typje dat me dat wel iets doet. Ja natuurlijk blijf ik voorlopig wel doorfietsen met deze mensen. Niet alleen op de spinningfiets, maar ook op de ATB. En natuurlijk hebben we nog het afsluitende wielrenweekend in Zuid-Limburg en de Wattbiketraining ergens in november. Maar toch…

Vandaag hadden we een waaiertraining. De laatste training die ik deze groep gaf was ergens in juni of juli, volgens mij ook een waaiertraining. Het was al weer een poos geleden, maar de renners hadden de techniek nog wel redelijk tussen de oren zitten. Vandaag moest ik een ‘assistent’ aansturen en een spelvorm in de training voegen. Het uitdenken daarvan was best lastig, maar het lukte me een training op papier te krijgen. Het kostte me veel woorden, maar dan hebben de assistent en praktijkbegeleider tenminste ook wat te lezen 😉

 

De training ging goed. Het oefenen van de waaiertechniek ging prima en kwam bij de meer en minder gevorderde renner goed tussen de oren. Even voor de informatie: het rijden – en vooral ook wisselen – in een waaier is één van de lastigste technieken op de racefiets. Maar het ging uiteindelijk prima.

Tot slot een wedstrijdje; een ploegenachtervolging. Naar alle eer en geweten had ik de renners in twee zo gelijk mogelijke ploegen verdeeld. Wat nog best lastig is met een oneven aantal renners. De wedstrijd startte en de ploeg waar ik mee reed kwam goed op gang. De waaiertechniek werd netjes toegepast en er kwam ritme in het draaien. Helemaal goed en machtig om te zien dat de renners de aangeleerde techniek ‘in het snotje hebben’. Succes voor de trainer!

Oh nee, even niet meer trainer. En nog net niet officieel. Eerst het portfolio inleveren, dan ‘het eindexamen doen’ en dan…. Ik heb goede hoop 🙂