even weg

Te kort

Waarom kan ik op het werk geen uren boeken op een algemene post ‘praten over mijn fantastische vakantie’? Want je hebt heel wat te vertellen wanneer je bijna 4 weken lang je hoofd niet hebt laten zien aan je collega’s in verband met vakantie. En het is ook best bijzonder om rond kerst en oud-en-nieuw zo lang vrij te zijn. Dit keer had ik die luxe; ik moest wat uren opmaken.

Hoewel de vakantie 3,5 weken duurde is deze omgevlogen. Telkens schiet weer door mijn hoofd; wat heb ik ook al weer allemaal gedaan? Feesten, fietsen, wandelen, glibberen op ijzel en wintersportvakantie vieren. Was mijn vakantie tot vorige week zaterdag al heerlijk, door de afgelopen wintersportweek is deze alleen maar beter geworden.

De afgelopen week heb ik namelijk samen met mem en goede vriendin Karin (en haar skischool-collega’s) genoten van een vakantie in de wintersportgebieden van het Pitztal in Tirol. Het genieten deden we in de skigebieden Hochzeiger en de Pitztaler Gletscher. Het begon met een prachtige skidag op zondag. Maar ook de sneeuwval van maandag, dinsdag en woensdag kon ons niet tegenhouden; dan maar wat rustiger skiën. Ook de ijzige wind en gevoelstemperaturen rond de -25 gr. C. op donderdag (gletsjer) en vrijdag konden ons niet stoppen; wij stonden op de latten! Des te meer geniet je op zulke dagen ook van de lunch en de drankjes tijdens de après-ski.

Deze vakantie hebben we niet alleen veel geskied; we hebben ook prachtige wandelingen gemaakt rondom Jerzens en in het skigebied Hochzeiger. Door de sneeuwval gaf dit prachtige plaatjes en kerstkaarten voor 2016… Daarnaast is het ook erg leuk om door de tiefschnee te wandelen met slechts je snowboots aan. Je zakt dan extreem ver weg in de sneeuw, wat nog wel eens lachwekkende situaties oplevert.

Een erg fijne en relaxte vakantie… ondanks de dagelijkse inspanning, of juist dankzij. Het is jammer dat het al weer voorbij is. 3,5 weken vakantie rond kerst en oud-en-nieuw zijn gewoon echt te kort!