fietserd

Psssst, ken je deze al?

Kabouters bestaan! En ze wonen vlakbij, dat weet ik zeker. Misschien zelfs wel in Drachten, want het volkje is nogal fanatiek op de wegen en paden rond Drachten aan het werk. Bijna iedere training in de afgelopen weken hebben we het gemerkt.

De kabouters leggen obstakels neer. Ze hebben daar een hele klus aan, want de obstakels hebben voor hun een formaat waardoor ze veel moeten sjouwen. Ze maken de obstakels sterk en bewerken deze met waar vakmanschap. Bij voorkeur voorzien ze ze van een scherp puntje.

Na de bewerking leggen ze ze dusdanig taktisch neer dat onze lekke-bandenrijder en onze CO2-patronen-specialist getroffen worden. Wat een hele kunst is als je bedenkt dat er over de wegen en paden waar wij rijden veel meer wielrenners komen.

De obstakels zijn voor de kabouters wellicht groot, voor ons renners zijn ze minuscuul. En helaas met het blote oog niet zichtbaar en ontwijkbaar. Ook niet als we de buitenband van de lekgereden binnenband weer eens controleren op de aanwezigheid van de obstakels.

Ze zijn goed de kabouters. Leveren werkelijk waar vakwerk en precisiewerk af. Eerlijk gezegd ben ik er wel een beetje klaar mee. Wat mij betreft mogen ze met vakantie of gaan staken ofzo. Nog nooit heb ik in één seizoen zoveel lekke banden meegemaakt (vrijwel iedere training) en ik zit al heel wat seizoenen op de racefiets.

Ik wil wel eens spreken met diegene die de kabouters inhuurt, om te vragen of ontslag van de kabouters tot een mogelijkheid hoort, maar heb geen idee wie het is. Of is het niet toevallig dat onze sponsor Hiemstra Fietsen van de kabouters profiteert?!

Och, het maakt ook niet uit, wij zijn maar wat blij met onze sponsor! Die houdt ons toch iedere keer weer mooi op de weg.