fietserd

Beschuit met hagelslag

Ik steek een paar druiven in mijn mond en laat de lekkere smaak doordringen. “Eigenlijk moet ik een beschuit met hagelslag eten. XXL en puur. Dat is altijd traditie geweest na een indoor wielrentraining. Om de verbrande suikers weer aan te vullen.

Een indoor wielrentraining. De laatste die ik meemaakte moet ongeveer een jaar geleden zijn geweest. Toen nog in Drachten onder leiding van (topper) Jacob. Bij hem ging ik altijd volle bak, werkte ik mezelf zo veel mogelijk in het zweet en mijn benen de verzuring in.

Vanavond was het anders. Vanavond gaf ik de eerste indoor wielrentraining in Burgum ever. Tenminste bij sportschool Hppy Life 35. Om het door te laten gaan moesten er 8 namen op de lijst staan. In no-time stonden er 12 namen op de lijst en de datum voor de eerste training was geprikt. Vanavond dus; 9 februari.

Om half 8 begon ik. Kort uitleggen wat er aan de hand was. Negen paar ogen keken me aan en 18 benen begonnen te draaien. Rustig aan er in komen en gedurende de training de intensiteit opvoeren. Voor mijn gevoel vloog het eerste deel van de training om en waren we toe aan de laatste twee blokken.

Het laatste blok van de training, het krachtdeel, vergde nog even het maximale van de renners, maar het herstel ging erna vlot. Uiteindelijk een stel bezwete, uitgeputte, maar volgens mij ook tevreden sporters verlieten de spinningzaal.

Na nog wat gesprekjes met deze en gene had ik nog twee mensen die wel eens mee wilden doen met de indoor wielrentraining. Helemaal top.

Hyper en vol energie kom ik thuis, wat een heerlijke training was dit. Wat een goede keuze ook om de overstap naar Burgum te maken en mijn kansen te grijpen. Wie weet waar dit verder nog toe leidt…. behalve een beschuit met hagelslag. XXL en puur ?