fietserd

Perspectief

Hé, wat is dat? Wat verstoort hun rust? Ze steken de koppen omhoog en kijken naar het schouwspel. Mensen die met hun fiets in de berm parkeren, dat wekt de interesse. Nieuwsgierig als ze zijn komen ze van alle kanten van het weiland aangelopen en gerend om het schouwspel te bekijken. Ze staan dicht bij elkaar. Zo kunnen ze fluisterend en herkauwend roddelen over de mensen, zonder dat die mensen het in de gaten hebben. Anders is het ook geen roddelen. Nu hebben ze hun maatjes in de stal vanavond tijdens het melken in ieder geval weer wat te vertellen, want zoiets zie je niet zo vaak.

Ze staan langs de kant van de weg. Toen de koeien aan kwamen rennen hebben ze gelachen, het was een komisch gezicht. Nu luisteren ze naar de trainer aan de andere kant van de weg. Naar aanleiding van de instructies kijken ze naar het trainingsparcours dat voor hun voeten ligt. Het parcours waarbij bij verschillende bochten geschakeld moet worden om zo de benen, het hart en de longen stevig aan het werk te zetten. Het infietsen was relatief kort en ze willen graag nog wat meer op de pedalen vandaag. Nog even één keer knallen in de laatste training voor Frankrijk. Nog één keer testen in hoeverre ze klaar zijn voor de uitdaging. Eén laatste keer alles uit zichzelf halen.

Hij ziet ze staan; de koeien in het weiland en de renners aan de overkant van de weg. De koeien die nieuwsgierig aan kwamen rennen op het moment dat de renners stopgezet werden langs de weg. En de renners, die hij goed heeft leren kennen en die zich in de afgelopen maanden hard hebben ingezet om te komen waar ze nu zijn. De uitdaging in Frankrijk is voor alle renners groot, maar hij weet dat ze het aan kunnen. Het vertrouwen is er. Nog even een training waarin ze kunnen knallen op een zware versnelling bij het trainingsparcours Sybrandahûs en waarin ze later in koppels los kunnen op het trainingsparcours bij Broeksterwoude. Het is tijd voor de laatste training. Tijd om de renners aan het werk te zetten! Voor de laatste keer voor Frankrijk…

Klik op de foto voor meer foto’s