fietserd

Rustdag

Het is vandaag rustdag in de Tour de France. Een bewogen Tour tot nu toe, met hele lange etappes waarin niet veel gebeurde, een winst van Kittel met 3-10.000ste seconde, valpartijen van en uitvallende grote namen en een prachtig optreden van Robert Gesink. Veel te bespreken voor de heren en dames analytici… en daarom doe ik het niet. Het is rustdag.

Een rustdag, ook even voor mij vandaag. Hoewel de wielrenchallenge 2017 officieel afgerond is met ons reisje naar Frankrijk, fiets ik met m’n team nog wel gewoon door. “Gewone rondjes”. Of, om in wielertermen te blijven; extensieve duurtrainingen. Vorige week met een delegatie van 5 renners rond het Lauwersmeer. Afgelopen zaterdag met een delegatie van 7 renners richting Surhuizum. Vanuit Dokkum uiteraard, want dat blijft de uitvalsbasis. Een het mooiste is; ik heb nog geen meter van de routes bedacht! De renners zijn zelf dusdanig enthousiast geworden van het met elkaar fietsen, dat zij het initiatief nemen en de routes navigeren. Of, om in wielertermen te blijven; de wegkapitein zijn.

Naast deze fietstochten op de zaterdagen heb ik tussentijds de racefiets ook nog een paar keer gepakt. Het weer is gewoon te mooi om niet op de fiets te gaan zitten! Een ronde naar Reduzum, een ronde naar Zuidhorn en een ronde naar Twijzelerheide vanuit Drachten en een ronde naar Tzumarum vanuit IJlst. De racefiets heeft op deze manier sinds Frankrijk al weer heel wat kilometers voor de kiezen gekregen.

En als het weer dan toch te slecht is, of dreigt te zijn, om de racefiets te pakken, dan zit ik op de spinningfiets. Afgelopen week ook twee keer. Maandagavond de eerste keer voor een pittige training bij Eric; zweten als een otter en even slome benen kweken. Donderdagavond een hersteltraining samen met Sjoukje, omdat er geen gewone spinningtraining was in Burgum.

Na de rit van gister voelde ik het in mijn benen. De afgelopen anderhalve week, sinds terugkomst uit Frankrijk, heeft het lichaam even voldoende te verduren gehad. Tijd voor een rustdag. Even niet fietsen vandaag, alleen maar over fietsen praten. 😉