uit en thuis

Vakantievibe

Het begin van mijn vakantie werd op een mooie manier ingeluid; een kerstuitje met onze vestiging in Leeuwarden. Een beetje omdat dit uitje nog zou plaatsvinden, een beetje vanwege het afscheid van collega’s Hylke en Aukje die samen Roenom starten en deels omdat we met kerst altijd een uitje hebben. Maakt niet uit, we hebben een leuke curlingworkshop in de Elfstedenhal gehad en het eten bij Postplaza was ook weer top. Helaas als souvenirtje wel twee dagen lang een zere kont gehad. Want ja, ijs is koud, glad en vooral ook hard.

Kwam goed uit, die zere kont, want vrijdag was een dagje rustig aan. Naar familie in Ermelo om een naaimachine voor Vluchtelingenwerk te halen en daar een rustige wandeling maken door de bossen. Zaterdag zou ik fietsen met ploegmaatjes van Grinta, de kerstrit vanuit Assen, maar mijn achterste liet het zitten op het zadel nog niet toe. Naderhand kwam het stiekem ook wel goed uit, want het weer was op zijn zachtst gezegd niet helemaal goed voor fietsen, zeker niet wielrennen.

Om te compenseren zondag toch maar even op de fiets gezeten. De MTB dit keer, voor een ritje over verharding, schelpen, bospaden en door blubber. Het viel mij eigenlijk nog mee hoe droog het bos was en ik heb dan ook – ondanks de harde zuidwesten wind – een heerlijke ronde gefietst. Wel kan ik merken dat de MTB niet een fiets is waarop ik vaak zit, mijn hele lichaam was enigszins loom na het ritje.

De kerstdagen… Familiebezoek. Lekker eten. En dan is het handig om ook nog een beetje te blijven bewegen om te voorkomen dat je tonnetje rond wordt. Tweede kerstdag daarom samen met mem de kerstkuier bij Sint Nicolaasga gewandeld. Het was prachtig weer en de opkomst was groot. Het was een mooie route die op plaatsen kwam waar ik ook nog nooit geweest was. Na de tocht weer op naar huis om voor de tweede keer een kerstmaal te gaan nuttigen.

Nee, ik ben niet alleen maar actief bezig. Er is gelukkig ook genoeg tijd om series en films te kijken, boekjes te lezen en te slapen, veel te slapen. Vanmiddag bezoek, vanavond geef ik een indoor wielrentraining en dan tot nieuwsjaarsdag hoop ik nog wat op de pedalen te kunnen. Nieuwjaarsdag is de laatste dag van mijn vakantie. Dan weer druk aan de bak!