fietserd

April; het pruttelende motortje

Afgelopen zondag trok ik bij Follega (vanaf IJlst niet zo ver) de armstukken van mijn armen en de kniestukken van mijn benen. Met wat moeite kreeg ik ze in de zakjes van mijn fietsshirtje. Gelukkig was ik zo slim geweest om geen jasje aan te doen, dat was sowieso te warm geweest.

De temperatuur was afgelopen zondag als zomers; 21 graden Celsius gemiddeld vertelde TrainingPeaks me. We waren nog maar net weg toen de arm en kniestukken dus uitgingen. Een fijn gevoel, de zon op de blote armen, benen en het gezicht. We hebben die zondag volop geprofiteerd van het mooie weer; pas na 3,5 uren fietsen waren we weer terug. Een prachtige voorjaarsdag.

Heel even kreeg ik het gevoel van vorig jaar in april weer terug. We reden toen in het Teutoburgerwald (Duitsland) 150 km in het kort. Ook in het kort ja; volop voorjaar en de aankondiging van de lange warme zomer die vorig jaar volgde.

Nu staat er voor morgen weer een ronde door het Teutoburgerwald op het programma. De weersvoorspelling is echter nogal anders; het wordt weer even winter! De temperatuur duikt komende avond een stukje onder nul en morgen overdag komt ‘ie er maar net boven. Er is een kans(je) op een hagelbui of wat natte sneeuw. Hoe anders kan het zijn…

De motor van het voorjaar moet nog even opstarten schijnbaar. Het is net een koude oude diesel die je moet voorgloeien. De motor pruttelt nog een beetje voordat hij aan gaat slaan. Dat aanslaan lijkt trouwens weer aanstaande; komende woensdag weer boven de 20 graden. Gelukkig ben ik dan ook weer vrij!