fietserd

De Balkster fietskop

Helaas heb ik het net niet gehaald in Drachten; de 40.000 km met mijn Kuota racefiets bedoel ik dan. De teller is blijven steken op 39.865,6 km; 134,4 km te weinig dus. Niet erg hoor, want met twee ritjes heb ik de 40.000 wel te pakken en dan mag ik van mezelf een nieuwe racefiets kopen! Als ik dan nog genoeg geld op mijn bank heb staan tenminste.

Want het geld vliegt er wel een beetje uit de afgelopen weken. Natuurlijk, de wintersport hoefde niet, maar was wel lekker. Even een weekje in de sneeuw en de zon op de bergen rond Saalbach (Oostenrijk) was een welkom uitje en verzette de zinnen. Dat was half januari, al weer 5 weken geleden.

Vooral daarna ging het snel met het geld, want ik ben verhuisd! Vrijdag 14 februari kreeg ik de sleutel en na een paar dagen hard klussen ben ik vorige week woensdag (al) verkast van Drachten naar het mooie Balk, tussen het Slotermeer en de bossen van Gaasterland.

Afgelopen donderdag was het nog even buffelen in Drachten om het huis schoon en helemaal leeg te krijgen, maar vrijdag kon ik dan – na wat kleine klusjes – oprecht gaan genieten van mijn eerste écht vrije dag in Balk. En op zo’n vrije dag pak ik natuurlijk de fiets.

Vrijdag blies de wind weer stevig; zoals wel vaker de afgelopen tijd. Daarom pakte ik de MTB (wéér geen Kuota dus) om de bossen te gaan verkennen. Al is verkennen in Gaasterland niet nodig, omdat ik deze bossen behoorlijk goed ken van eerdere wandelingen en MTB-tochten. Nieuw maar bekend fietsgebied dus.

De vermoeidheid na de klus- en verhuisweek zaten duidelijk in mijn lijf; na iets meer dan 2 uren fietsen kwam ik uitgeput thuis. Misschien hadden de omstandigheden in het bos en de gekozen route er ook wel iets mee te maken; het bos was nat, de wind blies hard en ik koos niet de best begaanbare paden. Hoe dan ook; de fietskop in Balk is er af. En die 40.000 op de Kuota, die komt binnenkort ook wel!