fietserd

Fietsen in de achtertuin

De herfst is begonnen en de natuur is schitterend. Afgelopen weekend was ik samen met mijn nicht in mijn achtertuin aan het fietsen op de mountainbike. Want één van de voordelen van wonen in Balk is dat ik de bossen om de hoek heb. Letterlijk zelfs; het Balksterbos, Harichsterbos en Starnumanbos liggen allemaal binnen 2 kilometer van mijn huis. Wat een luxe!

De bomen kleuren geel, rood, bruin en groen en wanneer de zon erop komen de kleuren nog beter uit. Het is een schouwspel dat je wel moet gaan zien. Zo dachten ook heel veel wandelaars in het Rijsterbos en rond Oudemirdum afgelopen zondag…

Gelukkig ken ik ook de rustigere plekken in Gaasterland. Kort gezegd komt dat neer op alle bossen ten oosten van de Sminkewei; die mooie bomenlaan die van vanaf de N359 langs de golfbaan naar Oudemirdum gaat. Naast de al genoemde bossen gaat het dan nog om de Bremer Wildernis en het Lycklamabos.

Qua paden om de mountainbiken kun je in Gaasterland te kust en keur kiezen. Er is geen vaste mountainbikeroute waar je in verplichte richting overheen moet. Vrijwel alle paden zijn voor wandelaars en fietsers toegankelijk…. en dat zijn er nogal wat! Net als afgelopen zondag kun je prima routes van meer dan 40km onverhard rijden zonder twee keer over hetzelfde stuk pad te komen. Dat is me ook al eens gelukt met een route van meer dan 60km! Bekijk ‘m via https://www.strava.com/activities/2024994362

Dus, wil je in de winter lekker doorfietsen? Heb je een mountainbike? Woon je niet te ver van Gaasterland? Kom dan vooral naar mijn achtertuin, want het is prima fietsen daar!