uit en thuis

A-team overtuigend naar de winst

Temperatuur in de dubbele cijfers, volop zon en 24 medewerkers van de gemeente Elburg op het sportpark Schenk. Donderdagmiddag 24 maart was het tijd voor de zeskamp. De medewerkers verdeeld in 4 topteams met de creatieve namen team A t/m team D.

Het A-team mocht vanwege alfabetische motieven starten bij het eerste onderdeel van de zeskamp; zandzakken (15 én 20kg) sleuren in estafettevorm. Tactisch besloot dit team zich in de underdogpositie te zetten. Ook het inkorten van het parcours bracht hierin geen verandering.

Het atletisch gebouwde A-team had bij het touwtrekken niet veel gewicht in de strijd te gooien. Toch verbaasden ze de tegenstand door winst te pakken op de tweede tegenstander (van de drie). Antislipzolen waren hierbij een goed hulpmiddel.

Tijd om toe te slaan! Zaklopen ligt het grootste deel van het A-team wel, zo bleek. Maar ook hier was tactiek weer belangrijk. Bij twee van de drie races gingen de laatste lopers zij-aan-zij richting finish. Teamlid R. was de redding voor het A-team. Hij streefde als een goedgetrainde kangoeroe de opponent met grote sprongen in de laatste meters voorbij.

Bij het hockey liet het A-team zijn ware gezicht zien. In de eerste wedstrijd dook ik onbedoeld maar welgemikt met mijn hoofd in het bovenbeen van de sterspeler van de tegenstander, waardoor hij uitgeschakeld was. Ik ook trouwens. Door het goede werk van vliegende keep H. bleef de stand gelijk.

Bij de tweede wedstrijd zorgde L. voor de openingstreffer door haar hockeyknuppel tegen de bal aan te zetten. De tegenstander was volledig verrast. De tweede goal kwam na een langeafstandsschot langs allemaal hockeyknuppels en benen voor rekening van M.

T. maakte het eerste doelpunt van de derde wedstrijd. Ik wisselde halverwege met goalie M. Een gouden greep, want vlot daarna scoorde die de tweede treffer. De tegenstand kwam nog even terug met een tegendoelpunt. Maar dankzij de defensie van R. en H. bleef het daarbij en eindigde ook deze wedstrijd in winst.

Nog één keer actief aan de slag; een dobbelstenenestafette. De slimme dobbelaars van het A-team gooiden hoge ogen. Maar ook de renners waren slim. Vooral T. toonde met driedubbele inzet zijn waarde door veel punten te halen. En dat ook nog eens snel strompelend met één hand aan de hamstring…

Deze zeskamp eindigde met een quiz. En denkwerk, dat kun je ook aan het A-team overlaten. Maar niet zonder het spannend te willen maken! Dus ook hier weer tactisch wat fouten maken, anders is de winst misschien te absoluut. Weldoordacht was het na de quiz een gelijkspel tussen teams A en B. Een bonusvraag over de langde ‘plank’ ooit bracht – met een op 7 minuten na correct antwoord van T. (niet alleen snel maar ook slim!) – de definitieve winst naar het A-team.

Met chocoladebikkels en zonder beker (die komt nog) liet het winnende team zich vastleggen.