uit en thuis

Conteram de constructione

De laatste update op deze site is al weer redelijk oud. Sinds die update is er aardig wat gebeurd. Of eigenlijk gewoon behoorlijk veel, omdat een groot deel van de verbouw inmiddels klaar is. De muur is verwijderd, de nieuwe balk ligt stevig, de vloer is vervangen, de keuken is geplaatst en de meubels zijn geleverd. Maar het is nog niet klaar.

Gister had ik een schilder over de vloer om in te schatten hoeveel werk hij heeft aan mijn benedenverdieping. Voor een offerte, want het is niet de bedoeling dat ik zelf aan de slag ga. Waarom ik het uitbesteed? Omdat het veel en ook precisiewerk is, namelijk:

  • Plafond woonkamer en keuken
  • Wanden woonkamer, keuken en hal (deels behangen en schilderen)
  • Houtwerk deuren en deurposten in de woonkamer

En ook dan is de verbouw nog niet helemaal klaar. Dan moeten de plinten nog en is het de bedoeling dat er nog wood-up tegen delen van de woonkamer- en halwand komen. Kleine stukken natuurlijk, anders is al dat schilderwerk niet nodig

Ik hoop dat ongeveer in juni/juli het schilderwerk plaatsvindt. En tot die tijd… offertes beoordelen en wachten tot de schilders in het buitenseizoen een keer binnen willen schilderen. Kortom; ik heb weer even een pauze van de verbouw; conteram de constructione (volgens Google translate)

(meer foto’s zijn de vinden in het online album: https://photos.app.goo.gl/jXwQx56jzgrrpVLz5)