uit en thuis

woei!

Precies op de afgesproken tijd (9.00 uur) vertrokken Karin en ik vanaf de Mac (carpool) in Heerenveen. We gingen op weg naar Uitwellingerga (Twellegea voor Friezen), naar “Krekt oer ’t wetter”.

Bij Krekt hadden we de spullen net uit de auto gepakt toen Geert Jan ook al aan kwam rijden. Na een bak koffie/kop thee en het aantrekken van de zeilkleding, stapten we in de valk en maakten ons klaar om te gaan.

Het waaide hard, zo’n windkracht 5 en voor de wind waren we in no-time op het Snekermeer. Daarna snel door naar de Goïngarypster Poelen (en een beetje verder). Karin en ik waren als fokkenisten een goed team en we schoten mooi op.
In Goïngaryp zijn we het haventje ingevaren, om te genieten van een heerlijke lunch. Het aanmeren leverde mij nog een pijnlijke vinger op (is ie nou wel of niet uit de kom geweest?!).

De wind was krachtig (windkracht 6) geworden en we moesten kruisend terug naar Krekt. Alleen op het grootzeil ging het al loeihard en de motor draaide (voor de zekerheid) stationair mee. Rond 4 uur waren de windvlagen zo stevig dat we het laatste stuk tegenwind maar op de motor hebben gedaan.

Terug in de haven hoorden we: het was een stevige 6 (met vlagen 7 en 8)… Piet had weer eens gelijk gekregen.

De laatst verbruikte energie hebben we aangevuld bij ’t Vaticaan in het centrum van Sneek… heeeerlijk!