uit en thuis

bruggen

Friesland heeft veel water, dat is algemeen bekend. Doordat er veel water is, zijn er over het algemeen – met mooi weer (in de zomer) – veel mensen met de boot weg… over dat water dus.

Wanneer je gaat fietsen van Drachten naar Sneek (via Akkrum), kom je regelmatig bruggen tegen. Dat je moet wachten voor die bruggen was vandaag (omdat het mooi weer was) dan ook te verwachten.

Maar dan heb je altijd van die domme kerels (sorry mannen) die daar opmerkingen over gaan maken. Zo van: “Het is wat met die bruggen hier, kunnen die boten niet even wachten?!”. Dan kun je volgens mij niet anders zeggen dat dat te verwachten is in Friesland. Tja…

Onderweg moest ik 3 keer wachten voor een brug, bij de brug van Warga (dus niet Warten, zoals op het bordje stond) was het wel heel speciaal. De bediening was daar namelijk een beetje… euh… kapot is geloof ik het goede woord. Er stond een man in een overall de brug te bedienen met een boor!

Ik had geluk, hoefde niet lang te wachten voordat de brugbediener zijn werk deed. Halverwege moest hij even stoppen; de boor was enigszins oververhit… wat een lol!