uit en thuis

fietsen vissen

Vanavond had ik weer eens tijd over, dus ben ik (vanaf de bibliotheek) gaan fietsen in de richting van Boornbergum.

Onderweg kwam ik over de brug over de Drait, waar een stel jongens een touw met een haak in het water aan het gooien waren. Toen ik ze vroeg waar ze mee bezig waren, kwam het droge antwoord: “we vissen naar fietsen”.

Ik dacht “Het zal wel”, en vroeg of ze al iets gevangen hadden. “Nee” was het antwoord. Ik zei: “veel succes dan nog” en fietste verder.

Op de terugweg kwam ik over dezelfde brug en zag daar tot mijn grote verbazing de groep jongens nog steeds hengelen. Om hen heen stonden een stuk of 5, kapotte fietsen, die onder de (blauwe) drek zaten…

Ik kon het niet laten en zei: “zo, dat is een goede vangst!”. Mezelf uitlachend fietste ik door naar huis.