uit en thuis

stofhappen

Twee dagen heb ik in het stof gewerkt…

Donderdag had ik aangeboden mijn nicht te gaan helpen met wat laatste klusjes in hun nieuwe huis. Zo gezegd zo gedaan… Maar ja, het is een (gloedje)nieuw huis en in de omgeving wordt nog volop gebouwd, dus overal ligt zand en stof. Helemaal met de wind van de afgelopen dagen dwarrelt er nogal wat rond. Donderdagavond had ik dus last van droge ogen, maar ik had beloofd vrijdag mee te helpen verhuizen, dus even doorbijten.

Gisterochtend (laat) was ik paraat in hun oude huis… Ik hield me bezig met het afbreken van kasten, verwijderen van lampen, etc. In een huis waar 9 jaar gewoond is, wordt het stoffig, dus wederom de ogen vol stof. Niet erg hoort erbij. In het nieuwe huis was het al een stuk beter te doen, waardoor het leek of de “stofschade” beperkt bleef.

Vanochtend in de supermarkt kwam ik erachter dat ik toch redelijk veel “stofschade” had. De cassière vroeg mij bij het afrekenen iets en ik verstond haar niet goed. Toen ik wilde vragen wat ze zei, was mijn stem erg schor… Ik verontschuldigde me en zei dat de schorheid kwam omdat ik twee dagen aan het stofhappen was geweest… iets anders kon ik niet bedenken.