uit en thuis

waarschuwing

Hij staat te koop! Op J&F Auto’s site heb ik mijn oude auto zien staan. Voor een bedrag van €4940. Maar – potentiële koper – pas op!

Ik heb de auto natuurlijk niet voor niks ingeleverd, want hij heeft wel wat mankementen, nl:
1. De airco is bijna aan vernieuwing toe. Bij een airco van een Mazda zitten schijnbaar lamellen, ik weet niet precies wat het is en waar ze voor zijn, maar het schijnt dat die van mijn oude auto niet goed meer zijn. De airco kan het daardoor op gaan geven binnen korte termijn.
2. Nog iets met de airco, namelijk de afdichtrubbers. Deze zijn behoorlijk uitgedroogd en daarom poreus geworden. Oftewel, de airco werkt nog wel, maar niet meer naar behoren.
3. De carter (plaat onder de olietank) is beschadigd geraakt, waarschijnlijk door een te hard genomen drempel. Wanneer een steentje tegen de carter slaat, kan deze scheuren en raakt je olietank lek. En een hele olietank vervangen is erg duur, dat is de auto eigenlijk niet meer waard
4. Er is iets met de vering of met de kogellagers ofzo. Als je in de auto gaat zitten hoor je het kraken. Zelfs wanneer ik er in ging zitten gebeurde dat en ik ben echt niet zwaar! Geen idee wat het precies is, maar het duidt wel op slijtage.
5. In de auto zijn nogal wat dingen die een beetje los zitten en geluid maken. Een daarvan is de ‘voering’ van de achterklep. Deze is al verscheidene keren gemaakt, dan was het een tijdje goed, maar het ging altijd weer rammelen. Hou dus rekening met gerammel in de auto.

Tot slot en heel belangrijk: Bij J&F Auto’s gaat het om winst maken en niet om service. Mochten ze de bovengenoemde mankementen hebben ontdekt (kans is klein), dan zullen ze je er absoluut niet van op de hoogte brengen. Mijn advies is daarom om iemand eerst naar de auto te laten kijken, voordat je ‘m koopt! En als je ‘m koopt, zorg dan dat je er (exclusief inruil!!!) niet meer voor betaald dan €3500, meer is ie namelijk niet meer waard!

En zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd…