uit en thuis

fabricage”fout”

Voor vandaag had ik een afspraak staan bij de Mazda-dealer. Mijn 6 stuurde namelijk (vanaf de aankoop) ietsje naar rechts. Ook als de auto stil stond, stond het stuur iets naar rechts.

Ik had op internet al gezien wat het kon zijn en gebeld over de oplossingsmogelijkheid. De bedragen die me toen om de oren kwamen waren niet mis en ik heb even getwijfeld of ik het wilde laten verhelpen.

Ja dus en vandaag was het zo ver. Vanochtend meldde ik me om kwart voor 8 bij de Mazda-dealer en legde het probleem uit. Hij vertelde mij dat het een fabricage”fout” was…In alle rechtsrijdende landen stuurt de 6 iets naar rechts.
De reden is dat, mocht je in slaap vallen achter het stuur, de auto dan automatisch de rechterberm in rijdt. In Engeland en de andere linksrijdende landen stuurt de 6 dus iets naar links.

Voor de maximale kosten kon ik een bedrag noemen en vanmiddag bleek dat ze daar ruim binnen waren gebleven. De auto is inderdaad weer goed nu, geen afwijking meer.

Er is echter 1 nadeel…. wanneer ik nu in slaap val achter het stuur, heb ik geen idee naar welke kant ik afdraai!