uit en thuis

een streepje voor

Op het gebied van films heb ik absoluut mijn favorieten, zoals je ook kunt lezen in de “feitjes”.

Eergister (avond) heb ik de film Adaptation gezien, met in de hoofdrol o.a. Meryl Streep. Dat is zo een absolute favoriet van mij… niet de film, maar de actrice.

Vanavond heb ik YouTube afgestruind naar filmpjes over en van haar en ik ben er heel wat tegengekomen. Wat me het meeste opviel was dat ze in interviews altijd oprecht lijkt. Daarnaast heeft ze ontzettend veel humor, die je ook in haar “acceptance speeches” terug ziet komen.

Bovendien is haar acteerprestatie niet mis…
Sinds het begin van haar carrière heeft ze in meer dan 40 films geacteerd, 13 Oscarnominaties en 2 Oscars binnengesleept, heeft ze verschillende Golden Globes gekregen, dit jaar in 4 films geacteerd en is ze verkozen tot de beste actrice allertijden (De Avond van de Grote FilmQuiz).

Dan mag je niet vergeten dat ze van 22 juni 1949 (dus over twee jaar 60) is! Ik kan er niks aan doen, Meryl Streep zal bij mij altijd een streepje voor hebben!